Met de Pintail op reis

Met de Pintail op reis
Pintail

maandag 19 mei 2014

Genieten op Vlieland


16 Mei gingen de trossen los. Op weg voor ons rondje Zweden. Frits heeft met havenmeester Dick nog hard gewerkt om de vuilwatertank weer gangbaar te maken en toen dat gebeurd was – en alle bagage uit de stampvolle auto was overgebracht naar de boot - stond niets meer aan ons vertrek in de weg. De gereviseerde Ketelbrug liet ons probleemloos door.


De eerste stop maakten we in Stavoren waar we door Jan en Margriet waren uitgenodigd voor een etentje. Een gezellige start van de vakantie. Leuk was dat we daar ook onze vorige boot aantroffen. Zag er als nieuw uit met de originele blauwe gelcoat; knap voor een 23-jarige!



En almaar stralend weer. Wat een bofkonten zijn wij om zo onze reis te mogen beginnen. De planning was om met al die oostenwinden maar door Friesland te trekken naar Lauwersoog. Voor ons een nostalgisch tripje, want wij lagen vroeger met de boot in Stavoren en voeren bij slecht weer Friesland in.


Helaas…bij Grou bleek  een cruciale brug in de staande mast route gestremd en dat werd pas in Sneek op een bord vermeld. Dus wij weer drie uur terug motoren naar Stavoren en aansluitend door naar Kornwerd. Gelukkig was er inmiddels wind, zodat het toch een mooie zeildag werd. In Kornwerd gingen we verder met het uitvoeren van de klussenlijst, o.a. het verbeteren van de ankerconstructie.


De volgende dag hadden we een prachtige zeiltocht over het wad naar Vlieland.


Ruim plek in de haven. We troffen daar de Petersburgganger Elise met Marlies en Rienk, die ’s avonds een borrel kwamen halen. Tja, dat mooie weer betekent wel oostenwind, dus konden we mooi een dagje blijven J . Lekker fietsen naar het Posthuis en door de duinen weer terug.
   

 
 
                               

En nu mag van ons die oostenwind die door het want giert wel draaien!