Met de Pintail op reis

Met de Pintail op reis
Pintail

maandag 3 oktober 2016

Boot én auto in Frankrijk achtergelaten

In la Roche Bernard genieten we weer van het goede Franse leven. Achter onze boot zien we dagelijks de optimistjes waarin de jongste scholieren zeilles krijgen. Juf gaat in ouderwets zwemvest mee in de instructieboot. 



Nadat we de boot klaargemaakt hebben voor het uit het water halen, sjouwen we alle spullen naar ons voor drie dagen gehuurde mobil home. Deze staat op de camping naast de haven. We hebben nog steeds uitzicht op de Vilaine. Het blijkt erg comfortabel om vanuit hier te klussen aan de boot.



En dan gaat de Pintail weer de wal op en de hoogte in. Gaat allemaal weer prima. We werken twee volle dagen.


En trakteren onszelf maar eens bij een paar van de restaurantjes in La Roche Bernard. De Pintail staat nu netjes in de was en in de antifouling (aangroeiwerende verf op het onderwaterschip), en mooi afgedekt onder het winterkleed.



Vrijdagochtend laden we de auto stampvol en vertrekken om acht uur uit La Roche Bernard. De bagage (een deel ligt al in de auto):



200 km voorbij Parijs valt op de autoroute de stuurbekrachtiging uit en ook het acculampje gaat branden. Gelukkig is een recreatieplekje nabij; we kunnen de auto daar nog net heen sturen. Na een melding op de SOS paal worden we binnen 10 minuten weggesleept naar een garage. Mooi efficiënt.



Voorlopige diagnose: loshangende waterpomp en verdwenen multiriem.
Na heel wat bellen met Ford Assistance Nederland(in feite de ANWB alarmcentrale) kunnen we met een taxi naar een AVIS locatie 20 km verderop, waar een Ford C-max voor ons klaar staat. Twee keer overhevelen van de bagage, waaronder één keer in een veel kleinere taxi. Een deel van de bagage is dan ook nog achtergebleven in onze eigen auto, waaronder het grootzeil. En dit alles tegen sluitingstijd van de garage én van de AVIS. Het was een race tegen de klok. Uiteindelijk waren we toch nog net voor 24.00 uur thuis.
Binnenkort horen we of de auto in kapotte staat naar Nederland komt of dat deze in Frankrijk gerepareerd wordt, en ja, wie haalt hem dan op?
Dit was dan even een minpuntje na een verder geweldige twee weken in dit mooie zeilgebied.