Met de Pintail op reis

Met de Pintail op reis
Pintail

vrijdag 29 mei 2015



2015, op weg naar de Scillies





De eerste mijlen



De eerste mijlen van onze reis naar de Scillies zitten erop. Na het prachtige verjaardagsfeest van Frits op de Rederijker afgelopen zaterdag, zijn we dinsdag vertrokken. Wat een spul laden we toch in…en voor alles vinden we een plekje. Pieter brengt ons nog wat lekkers op onze tanktussenstop in Lelystad. En dan volgt een mooi zeiltochtje naar Amsterdam.



Op het IJ is er altijd veel te zien.



In Amsterdam meren we af in de marina. ’s Avonds komen de kinderen nog “een drankje doen”. Heel gezellig. De volgende dag motoren we het Noordzeekanaal af. Leuk op zo’n doordeweekse dag, nu zien we eens alle vrachtverkeer op het water en in de haven. ’Na de schutting in IJmuiden lacht de zon ons boven de zee toe. Vrijwel wolkeloos. Met een halvewindsrak zeilen we naar Scheveningen.



Hier maken we ons op voor een langer verblijf, aangezien er langdurig harde tegenwind voorspeld wordt. Wellicht dat er nog een windgat opduikt. Donderdagmiddag breekt de zon weer door en halen we de fietsjes te voorschijn. Gewapend met de museumjaarkaart gaan we op stap. Het strand ligt er leeg bij. Maar wat is de boulevard de laatste jaren mooi geworden. Dat geldt overigens ook voor het havengebied van Scheveningen. De Volvo Ocean race kan daar nu wel aanlanden in juni. Voor de lunch bezoeken we “Tosti van Josti”, een tostizaak van vrienden van Sjoerd aan de Korte Poten 5 (www.tostivanjosti.nl). Lekkere tosti’s en met zorg klaargemaakt. Een aanrader! Er hangen zelfs schommels om op te zitten.



Vervolgens bezoeken we het Mauritshuis, dat stond al lang op ons lijstje. Wat een mooie verzameling schilderijen hangt er. En met de app van het Mauritshuis krijgen we per schilderij een toelichting, dikwijls gesproken of met een filmpje.



Op het Voorhout is de antiek- en boekenmarkt net aan het sluiten. Na een blik op de oud-en hoogbouw in het centrum fietsen we weer terug naar de boot.



Een echte vakantiedag. ’s Avonds krijgen we nog bezoek van een buurman aan onze steiger. Hij woont op zijn schip en is geïnteresseerd in onze ervaringen met een actieve radarreflector. En zo passeren even later in het gesprek alle denkbare veiligheidsmiddelen. Nu kunnen we met een gerust hart slapen…