Met de Pintail op reis

Met de Pintail op reis
Pintail

dinsdag 31 mei 2022

We zeilen weer!

 

Vrijdag is een regenachtige, koude en winderige dag. In de buien meten we windvlagen van 39 knopen. Nadat de plaatsing van de bilgepomp door Frits is geoptimaliseerd, gaan we op stap naar Sønderborg. We bezoeken de mooie bibliotheek aan de Alssund om wat pagina’s voor ons logboek te kopiëren en blijven daar meteen lunchen in het restaurant. We kunnen er vanaf onze tafel zo een boek uit de kast pakken.


 

Daarna gaan we naar het naastgelegen Alsikhotel, een torenhoog gebouwd hotel. Met de lift suizen we naar het uitzichtpunt op de 17e verdieping.


 

Dat is een verdieping met alleen maar grote glazen rondom. Je krijgt het gevoel alsof je vrij op een platform in de lucht staat. We hebben zeker niet de neiging om tegen de ruit te gaan staan. Vandaar hebben we een schitterend uitzicht rondom.


 Linksachter in de verte ligt de marina van Sønderborg

 

De Alssund


Zaterdag horen we van Dekker watersport dat ons postpakketje nog in Nederland in het sorteercentrum ligt. Brrr, dinsdag besteld! Een troost is dat het te hard waait en veel te koud is om te varen.

Dus zoeken we ons heil in het slotpark. Hier heerst een chill sfeertje. Ons favoriete koffietentje is gelukkig open


 

In zowel de bijbehorende kunsthal Augustiana als in het voormalige psychiatrische ziekenhuis zijn kleine tentoonstellingen die we bezoeken. In de beeldentuin staan leuke selfiekunstwerken.


 

 


Augustiana

Maar het mooist vinden we de tuin van Augustiana naast het slotpark.



Terug in de boot horen we dat ons pakketje inmiddels onderweg is. Er is weer hoop!

Zondag rijden we met de auto naar het noorden van Als, Mjels, waar een mooi natuurgebied ligt. Een muizenpaadje tussen hoge begroeiing door brengt ons bij onze favoriete ankerstop Dyvig. Hier bezoeken we een ‘kunstgalerie’. We zijn blij verrast dat we hier koffie kunnen krijgen. Wat een kunst en kitsch om ons heen. We kijken onze ogen uit.


 Maandag blijkt ons pakketje inmiddels Italië te hebben bereikt!?! We besluiten dan maar te vertrekken. In Middelfart kunnen we nu ook de repairset van de Raymarine windset krijgen. Met weinig wind (tegen) en een lage temperatuur motoren we naar het leuke schiereilandje Kalvø, waar we in een klein haventje in een zeer mooie omgeving afmeren. Vorig jaar hebben we daar vlakbij geankerd (Genner bocht) en vroegen we ons af waar al die boten naar toe gingen.


 

Er is ‘s avonds vlakbij de haven nog een bijeenkomst van Harley Davidson’s rijders. We vrezen het ergste, maar uiteindelijk blijkt dat ook deze motoren ‘fluisterend‘ kunnen rijden. We horen er niets van.

Na een ochtendwandeling rond het eilandje van 1,5 km maken we ons klaar voor vertrek.



 

Er staat een zuchtje wind, we zeilen weer! Maar af en toe moet de motor toch bij. Het is gelukkig minder koud dan gister, maar zonder kachel blijft het wel een uitdaging. We meren af in de haven van Arø, waar we 39 jaar geleden voor het laatst waren. Frits lag hier toen een week doodziek aan boord van ons Waarschip.

 


De omgeving van de haven



Morgen naar Middelfart!